Tutkimuslaboratoriosta operatiiviseen johtoon: Kaisu arvostaa työkulttuurissa jatkuvaa kehitystä

Kaisu Kanniainen, Operatiivinen Johtaja

  • Laboratorioanalyytikko 2010 OAMK
  • Ympäristö- ja Energiatekniikan Insinööri 2018 OAMK

Kaisu aloitti vuonna 2013 laboratorio- ja tutkimustyön parissa, jonka jälkeen siirtyi tuotannon ja suunnittelun vastuutehtäviin.

Syksystä 2023 alkaen Kaisu aloitti yrityksen operatiivisena johtajana.

Vapaa-ajalla Kaisun voit löytää lasten kanssa ulkoilemasta, teatterilavalta tai crossfit salilta.

”Akryllimaalaus, piirtäminen, pintarempat, huonekalujen entisöinti sekä muu käsillä tekeminen, ja luova homma toimii hyvänä tasapainona insinöörin työlle.”

Välittävä ja kannustava työnantaja, joka arvostaa työntekijöiden osaamista, vastuullisuutta ja sosiaalisia taitoja. Owatecilla työntekijä pääsee etenemään urallaan ja organisaatiossa oman motivaation ja tavoitteiden avulla hyvinkin nopeasti. Arvostuksen mukana tulee toki myös korkeat odotukset, joiden täyttäminen on meillä jokaisen tavoitteena.

Osana Owatecin toimintaa jo kalkkiviivoilta asti

Henkilökohtaisesti olen päässyt Owatecin mukana kokemaan ainutlaatuisen matkan omalla urallani. Aloitin työurani yliopistolla vesi- ja kaivannaisalojen tutkimusprojekteissa, joiden jatkumona Jaakko perusti OWA:n, jonne siirryin töihin tutkimuslaboratorioon. Alussa työni oli hyvin vahvasti vesikemiaan liittyvää tutkimusta asiakkaille ja erilaisiin hankkeisiin.

Vanhempainvapailla ajatus heräsi, että haluaisin kehittää osaamistani vielä enemmän tekniikan suuntaan ja opiskelinkin sitten lastenhoidon ohessa insinööriksi. Piakkoin valmistumisen jälkeen palasin Owatecille töihin projekti-insinööriksi. Tehtävät sisälsivät edelleen laboratoriotöitä, mutta koko ajan enenevissä määrin prosessikehitystä ja teknologiaratkaisujen selvittelyä.

Aika nopeasti työni oli pääasiassa prosessisuunnittelua ja omien tuotteiden kehittämistä. Ylenin kehityspäälliköksi, joka hoiti myös projektipäällikön tehtäviä. Minulle tarjottiin tilaisuus alkaa osakkaaksi. Sain oman tiimin vedettäväksi ja mielekkäitä työtehtäviä kasvuyrityksen ottaessa kunnolla tuulta allensa. Jokainen uusi projekti oli edellistä suurempi ja toi mukanaan uusia oppeja, tilaisuuden ongelmanratkaisuun ja palkitsevia asiakassuhteita. Kuljin paljon myös käyttöönotoissa valvojan ja asiantuntijan roolissa.

”Hyvä johtaja on johdonmukainen ja turvallinen”

Uusimpana haasteena minulla on operatiivisen johtajan rooli, jota olen saanut kehittää syksystä saakka. Tätä tehtävää ajatellen pidän korvaamattomana ajan myötä kertynyttä työkokemusta eri osastojen töistä ja huippuja tiimejä, joita saan tukea parhaani mukaan. Minulle tärkeää työkulttuurissa on oikeudenmukaisuus. Owatecilla kannustetaan epäkohtien esiin nostamiseen ja pyritään aina reagoimaan ja toimimaan oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti. Erityisesti sydäntämme lähellä ovat tasa-arvoon ja ympäristöön liittyvät arvot. Meillä ei niuhoteta ja asiat pyritään hoitamaan nykyaikaisella otteella unohtamatta maalaisjärkeä. Yleensäkin pyritään pitämään toiminnassa järki ja ilo mukana.

– Kaisu Kanniainen, COO