OwaEF/DAF

Owatecin flotaatioon perustuvat teknologiat ovat tehokas tapa erottaa kiintoainetta ja muita epäpuhtauksia jätevesistä. OwaKTM-pumpun ansiosta flotaation vaatima mikrokupla saadaan luotua helposti missä vain ilman dispersiovesijärjestelmiä tai ulkoa tuotua puhdasta vettä. Multifaasiteknologian avulla veteen voidaan syöttää mikrokuplien mukana ilman sijasta muitakin kaasuja, kuten happea ja otsonia, jolloin saadaan tehokkaasti hapetettua veden epäpuhtauksia.

Veden puhdistumista voidaan tehostaa lisäämällä flotaatioon sähkökenno, jolloin syntyy elektroflotaatio, OwaEF. Elektroflotaation avulla saadaan hapetettua epäpuhtauksia, kuten COD:a ja BOD:a, sekä desinfioitua vettä. OwaEF on erityisen tehokas suolaa sisältäville vesille, joissa sähkönjohtokyky on korkea. Sähkökemiallinen hapetus vähentää flotaatiolla tarvittavien kemikaalien määrää ja näin pienentää prosessien ympäristön kuormitusta.

OwaDAF ja OwaEF-yksiköitä on saatavilla kahdessa koossa, joiden maksimikapasiteetit ovat 100 m3/h ja 300 m3/h. Todellinen kapasiteetti riippuu kuitenkin aina käsiteltävän veden laadusta. Flotaatiossa erotetun lietteen käsittelyä voidaan jatkaa johtamalla se OwaGtube-yksikköön.